Kadın istihdamını artırmayı hedefleyen "İş-Pozitif Projesi", kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, kadın kooperatifleri ve özel sektör kuruluşlarının iş birliğiyle gerçekleştiriliyor. Bu program aracılığıyla kadınlara mesleki eğitim, mali destek ve hibe yardımları sunuluyor. Ayrıca, istihdam teşvikleri, mesleki yeterlilik belgeleri ve iş danışmanlığı gibi çeşitli hizmetler de veriliyor. İş hayatına katılmak isteyen kadınlar, 15 farklı projeye dahil olabiliyor. İmalat sektöründe faaliyet gösteren işverenler, istihdam ettikleri her kadın için 25 bin TL'ye kadar destek alabiliyor. Çocuklu kadınlar için de ek 3 bin TL çocuk bakım desteği sunuluyor.

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP) ile kadınların iş gücü piyasasında daha fazla yer alması hedefleniyor. Bu kapsamda nitelikli kadın iş gücünün yetiştirilmesi için iş gücü programları düzenleniyor. Ayrıca, "Her Meslekte Kadın Eli Projesi" ile kadınların forklift operatörlüğü, kepçe operatörlüğü ve CNC torna tezgahı operatörlüğü gibi alanlarda daha fazla yer alması sağlanıyor.

Bakan Şimşek: Önümüzdeki Yıllarda Küresel Ticarette Yüzde 3'ten Fazla Büyüme Beklenmiyor Bakan Şimşek: Önümüzdeki Yıllarda Küresel Ticarette Yüzde 3'ten Fazla Büyüme Beklenmiyor

Proje çerçevesinde 487 bin 1 kadına istihdam sağlanırken, 690 bin 257 kadınla meslek danışmanlığı yapıldı. 28 bin 513 engelli kadın da "Engelli İş Koçluğu" hizmetlerinden faydalandı. Ayrıca, 27 bin 165 kadın, Türkiye İş Kurumu'ndan iş arama teknikleri gibi konularda danışmanlık hizmeti aldı. Projenin başlangıcından bu yana 26 bin 942 kadın işbaşı eğitim programlarına katılırken, 61 bin 236 kadın toplum yararına çalışma programlarından yararlandı.



Editör: Haber Merkezi